Favicon BBCA

Missie en visie

WAT IS DE BBCA?

De Belgian Basketball Coaches Association, kortweg BBCA, werd opgericht in 1966. Vandaar ook de vermelding in ons logo. Wij zijn de Belgische nationale basketbalcoaches vereniging met als doel de basketbalcoach te ondersteunen met kennis en expertise door het organiseren en participeren in coaching clinics, verspreiden coaching tips, oefeningen, en nog veel meer.

Digitaal magazine

50 JAAR BBCA

Ter aanleiding van het 50 jarig bestaan van de "Belgian Basketball Coaches Association" in 2016 werd een digitaal magazine gemaakt met de historiek van onze nationale vereniging.

Belgian Basketball Coaches Association

ONS BESTUUR

De dag van vandaag hebben we een 5-tal volwaardige bestuursleden, met natuurlijke heel wat basketbal kennis en expertise. Tel daarbij ook nog verschillende medewerkers en contacten in de verschillende belgische provincies en ook in het butenland. We hebben zelfs een vaste vertaler in dienst die ervoor zorgt dat informatie beschikbaar is in verschillende talen.

Belgian Basketball Coaches Association

ONZE PARTNERS

Samen met onze partners proberen wij steeds ervoor te zorgen dat de basketbalsport in een goed daglicht staat en de basketcoaches naar een hoger niveau te brengen.
Eveneens zorgen wij er samen voor dat alle coaches de laatste nieuwe ontwikkelingen in onze sport op de voet kunnen volgen.

Bezoek onze

BBCA SHOP

BBCA Coach T-Shirt
BBCA Coach Polo
BBCA Coach Hoodie
BBCA Coach Jacket